Google+ Followers

Showing posts with label funny. Show all posts
Showing posts with label funny. Show all posts

Monday, 20 May 2013

Zoo Teruntum Kuantan Pahang


Friday, 26 April 2013

Idea untuk mencukupkan tabungan perkahwinan.

Kahwin ni best, sumpah.

Kalau kata sumpah best, tidak bermaksud tak best. Faham tak permainannya di situ? Kadang-kadang biasalah ada up and down. Topik ini akan diceritakan nanti.

Saya ingin menarik perhatian kepada bujang-bujang di luar sana yang tengah merancang untuk melangsungkan perkahwinan, tapi tak ada duit. Saya ada idea bernas untuk tambahkan pendapatan saudara-saudari.

Saya bukan nak offer MLM. Jauh sekali skim cepat kaya.

Sebagai anak orang susah, saya percaya yang mahu hidup senang kenalah kerja kuat. Dulu masa saya nak kawin dulu pun, saya kerja kuat juga. Saya study lagi masa tu, tapi saya jual roti Intan's Oven di kolej hari-hari. Saya buat kereta sewa. Alhamdulillah dibukan rezeki, boleh kahwin.

Tapi key pointnya kena kerja kuat.

Saya dapat idea ini semasa pergi ceramah Ustaz Azhar Idrus. Anda boleh konsider langkah-langkah yang saya bakal cadangkan ini;

1. Anda google page atau FB Ustaz Azhar Idrus.

2. Download jadual ceramah Ustaz Azhar Idrus untuk satu bulan.

3. Anda berbincang dengan HR tempat kerja anda untuk apply cuti tahunan.

4. Anda buat tiny loan, atau guna sedikit modal untuk buat modal meniaga.

5. Anda follow setiap tapak ceramah Ustaz azhar Idrus, dan buka jualan produk anda. Produk apa, kita akan bincangkan di bawah.


Produk yang sesuai adalah minuman. Dengan menggunakan kereta Saga/Myvi yakni anda boleh buat tempat tidur dan isi khemah/kanopi, tong ais, dan tong air insyaAllah anda dah  boleh memulakan perniagaan ini.

Cuba bayangkan satu cup air coklat, ada boleh jual RM2, dan paling lekeh akan ada 500 to 1000 orang yang akan beli dari anda.

Dan anda dapat buat job tu dalam 15 kali sahaja dalam satu bulan.

Okeh, sekarang anda cuba bayangkan kalau anda jual kacang puteh pula.

Atau hot dog steam dengan gravy yang sangat enak...


Oh...rezeki, rezeki untuk yang mahu berusaha.

Thursday, 11 April 2013

Lagu SAYANG nyanyian Shae, yang ditukar ke versi tauhid.


Osem lah adik-adik ni. Nampak macam dinding matrik UIA.


Lirik Lagu Sayang Shae


Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merisaukan kamu
Ku harap iman mu takkan berubah
Kerna di sana ada syurga untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu jaga imanmu
Ku rayu kalau keluar rumahmu
tutuplah aurat untuk jaga dirimu.

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan Tuhan mu
Sayang percayalah apa kataku
Tuhanmu hanya satu.

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga taqwa dan imanmu
Sayang hancurkan bisikan jahatmu
itu pesan Tuhanmu.

Wednesday, 20 March 2013

Eden Hazard

Aku terfikir kalau-kalau Chelsea FC buat friendly dengan skuad Hoben Jang Hoben di Stadium Paroi. Mungkin conversation begini boleh terjadi.

Norhafiz Zamani Misbah: My name Hafiz.

Eden Hazard: Eden...Hazard. My name Eden Hazard.

Norhafiz Zamani Misbah: Oh, pandai ekau cakap nogori.

Eden Hazard: ?????

Thursday, 14 March 2013

How to stop your baby from crying in 3 seconds.

Jinius, memang jinius!



Cikgu Feeds banyak bersabar ya!

Wednesday, 13 March 2013

Lawak Nama Sultan Bulu....eh Sulu.

Tak kira, aku kena dokumen benda ini kat sini juga. Kali ini aku betul-betul tak nak gelak, tapi kena gelak juga sampai pedih hempedu. Adoyai..

Peringatan untuk ibu bapa moden semua, kalau nak anak-anak jadi pemberontak pastikan nama kena betul-betul King, kalau tak sampai sudah kena troll.


Tuesday, 12 March 2013

Odah by Junad Md Nor




While watching this trailer, I remembered her dad, Datuk Lat, and I thought, the apple doesn't fall far from the tree.

I love this piece, and expected something bigger than his uncle's masterpiece of Hantu Kak Limah Balik Rumah.


Teka-teki Tentera Diraja Sulu, Jeneral, MNLF, Lahad Datu, Ahmad Malandi @ Mat Bom, Sultan Sulu, Anwar Ibrahim, Nur Misuari, Tian Chua, Kiram dan tanah serta IC percuma

Teka-teki ini aku jumpa di FB. Aku cuba tak nak gelak, tapi tergelak juga. Korang bagai mana?


Soalan... 
Di manakah letaknya kelemahan Sultan Sulu? Di tangannya kah? Di kerisnya kah? Di M16 nya kah? 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
Jawapan..
Kelemahan Sultan Sulu terletak di huruf "S" nya. Kalau "S" digantikan dengan "B" . 
Maka semua rakyat dan pengikutnya akan ketawa terbahak-bahak...hahaha..

Misi menjangkitkan Aiskrim Malaysia soya ke masyarakat sekitar.

(gambar removed)

Ni dua students I yang notty notty. Mentang-mentang I tak datang opis, boleh main selinap-selinap ambil aiskrim. Lepas tu upload status FB.

"Sir XXX XXXX, we stole ur icecream in the pantry. XD"

Thursday, 28 February 2013

Funny

It is not funny if you dad sang;

'i love you like a love song, baby'

ia adalah satu kepelikan.

Thursday, 21 February 2013

Analisis Jamil HapaCrita?TM

Ok, aku ada satu hipotesis.

"Penulis belog HapaCrita?TM mahu matikan watak Jamil, dan hidupkan Jamil sebagai hantu"

Kerana dengan menjadi hantu, Jamil mungkin akan ada scene terbang-terbang.

Kita tunggu dan lihat.

Ps, main kasar tak kasi komen noh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...