Google+ Followers

Saturday, 30 March 2013

Fried Ice Creame. Homemade



Friday, 29 March 2013

100kg.

Dulu kalau aku jumpa orang pakai Dockers tapi gemuk,aku selalu cakap dalam hati.

'Tak guna pakai seluar mahal, tapi cutting ke laut'

Walau dalam hati, ia adalah kata-kata ikhlas dari sanubariku. Mengmpat dalam hati. Ya,nama lain adalah buruk perangai.

Aku tak tahu nak happy atau sedih sampai  tulis intro pelik macam kat atas.

Ok yang pasti. Target aku last year sudah tercapai. Aku nak rasa pengalaman menjadi 100kg. Ok ni statement denial.

Aku berazam nak kurus. Isteri aku punya azam nak gemukkan aku.

Nampaknya strategy aku gagal. Isteri aku main kasar dengan giat menbaking. Boleh tengah malam semalam dia uli tepung buat pizza. Aku balik tengah hari tadi dia siap bakedbase untuk cheese cake topping with crumbels.

Aku gagal. Gagal tahan nafsu. Tempted kot kalau cheese cake depan mata.

'Tak hensem lah abang kerempeng macam ni'

Komen D masa baru kawin.

'Tak apa gemuk kalau sihat'

Itulah ayat keramat isteriku dulu masa aku 80kg.

'Erm...D rasa jangan besar dari saiz sekarang sidah la'

Kata D lepas tengok penimbang tadi.

Tiga asterik tiru Neem.

Jadi bila dah capai 100kilo ni, memang aku nak insaf. Tak mahu kkutuk orang gemuk dalam hati lagi. Tak mahu tak mahu. Dan aku juga nak jaga makan. Buktinya aku makankecik gila portion cheese cake tadi.

Dan sorry lah Jamil, untuk BBQ nanti rasa macamtak boleh datang.


Homemade pizza

ni bukan aku yg buat. my mem. ni pun update curi curi. sebab dia tak bley tahu ttng blog ni.

punya la dia nk berahsia resepi. finally i jumpa bila nmpk
dia punya mesej dgn dr laili. our neighbour.

hehehe. aku share dgn korang resipi dowh dia. best tau. tak keras mcm
piza hutt. tk kering sgt la.

i love homemade cooking




Thursday, 28 March 2013

ABCD of life.


Wednesday, 20 March 2013

Eden Hazard

Aku terfikir kalau-kalau Chelsea FC buat friendly dengan skuad Hoben Jang Hoben di Stadium Paroi. Mungkin conversation begini boleh terjadi.

Norhafiz Zamani Misbah: My name Hafiz.

Eden Hazard: Eden...Hazard. My name Eden Hazard.

Norhafiz Zamani Misbah: Oh, pandai ekau cakap nogori.

Eden Hazard: ?????

kids, opah, atok and Mydin Jelapang

The kids were sent to kampong, so that opah can spend her days with K, F and Jepah. Jepah is K and F's cousin. Her mom (D's sister) had to attend an induction. Opah is really determined to take care of the kids as she applied a week off, after her Vietnam vacation. So we sent Rinun and Yuli to help opah to take care of the kids also.

"Popah, kenapa opah masih kerja?" I asked Opah one day.

"Najib masih sayangkan kami. Bonus enam bulan siapa nak putih mata" she replied.

I seldom can have a decent (telephone) conversation with K, while she in Ipoh. She always been tagging along with Atok. Atok is retired and Mydin is his second home. Yup, Atok and Opah are mobile  we rarely can spot or expect them to be at home. Most of the time, they will bring along K and F to Mydin.

"Kami dah di Simpang Pulai, nak jumpa kat mana?" asked D to her mom.

"Jumpa kat ceruk dapor lah, mana lagi. Mydin ler....moh kite makan sini. Ada kedai baru...." Opah replied.

"Nak cakap dengan K?" asked D.

"I don't think so, she is playing in Upin & Ipin restaurant" Opah answered.

The unconditional love that Opah and Atok showed to the kids, somehow scared me. They may spoil the kids. That is the scariest thing that had came across to my mind.

I missed my kids already. I miss them very hard.

Huhu.


Tuesday, 19 March 2013

Attitude

Aku bercakap diorang bercakap.

Aku tanya soalan diorang diam.

Aku mengajar diorang bercakap.

Aku berhenti mengajar diorang bercakap.

"Kalau tak suka kelas saya, boleh keluar dan isi borang drop subject" jerkah aku.

Baru senyap.
Sepi, tengok meja.
















Sekarang ini, banyak pula nak melayan SMS minta maaf.

"Sorry sir, sorry bla...bla...blaa..."

"Ok."










Monday, 18 March 2013

Strolling around KL with a broken camera.








Sunday, 17 March 2013

Food for libido.






Thursday, 14 March 2013

How to stop your baby from crying in 3 seconds.

Jinius, memang jinius!



Cikgu Feeds banyak bersabar ya!

Wednesday, 13 March 2013

Lawak Nama Sultan Bulu....eh Sulu.

Tak kira, aku kena dokumen benda ini kat sini juga. Kali ini aku betul-betul tak nak gelak, tapi kena gelak juga sampai pedih hempedu. Adoyai..

Peringatan untuk ibu bapa moden semua, kalau nak anak-anak jadi pemberontak pastikan nama kena betul-betul King, kalau tak sampai sudah kena troll.


Tuesday, 12 March 2013

Odah by Junad Md Nor




While watching this trailer, I remembered her dad, Datuk Lat, and I thought, the apple doesn't fall far from the tree.

I love this piece, and expected something bigger than his uncle's masterpiece of Hantu Kak Limah Balik Rumah.


Teka-teki Tentera Diraja Sulu, Jeneral, MNLF, Lahad Datu, Ahmad Malandi @ Mat Bom, Sultan Sulu, Anwar Ibrahim, Nur Misuari, Tian Chua, Kiram dan tanah serta IC percuma

Teka-teki ini aku jumpa di FB. Aku cuba tak nak gelak, tapi tergelak juga. Korang bagai mana?


Soalan... 
Di manakah letaknya kelemahan Sultan Sulu? Di tangannya kah? Di kerisnya kah? Di M16 nya kah? 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
Jawapan..
Kelemahan Sultan Sulu terletak di huruf "S" nya. Kalau "S" digantikan dengan "B" . 
Maka semua rakyat dan pengikutnya akan ketawa terbahak-bahak...hahaha..

Misi menjangkitkan Aiskrim Malaysia soya ke masyarakat sekitar.

(gambar removed)

Ni dua students I yang notty notty. Mentang-mentang I tak datang opis, boleh main selinap-selinap ambil aiskrim. Lepas tu upload status FB.

"Sir XXX XXXX, we stole ur icecream in the pantry. XD"

Friday, 1 March 2013

Abah

My 11 years old me once asked my dad;

"Bila abah nak buat revonation rumah kita ni?"

"It is renovation, bukan revonation lah"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...