Google+ Followers

Showing posts with label food. Show all posts
Showing posts with label food. Show all posts

Friday, 7 June 2013

Raya Celebration with Friends and Ducks. Nurshariza Abdullah, did you miss my char koey tiaw?









Maqloobah Youtube Recipe!

Definitely it is my first attempt! 

I had difficulty to cook this dish. I burnt all the underlying pre-cooked aubergines slices, but the rice and chickens were nicely cooked. 

The perk of making this dish is when you turn your pot up side down (so that is what maqloobah means). Different thing happened to me. I can't stop yelling, heart brokenly, in any jiffy by the time I  discovered my dish was totally burned into a giant charcoal. Shocked. However, when unwrapped the underlying aubergine slices, I found out that everything was perfect.  

Booyah!

You can get the recipe from Youtube, and try this.





Wednesday, 29 May 2013

The Victoria Luxurious Guest House Bandung Indonesia

Bagi anda yang tercari-cari lokasi untuk menginap di Bandung, saya tanpa segan silu mencadangkan The Victoria Luxurious Guest House Bandung Indonesia sebagai salah satu tempat pilihan wajib, jika anda berkunjung ke sana.

Kami memilih tempat ini kerana loksainya yang dekat dengan tempat shopping Paris van Java dan kejiranan ini tidak sibuk dan macet.

Apa yang menarik tentang butik hotel ini adalah interior design yang seakan rumah agam di era Renaissance. Cantik dan sungguh menggoda dengan perkhidmatan internet yang super laju. Kalau anda berada di tingkat 3 hotel masih boleh menikmati perkhidmatan internet dengan laju.

Ini hotel baru, jadi hotel ini wangi.

Ok, sebelum saya mengarut lagi, saya akan letak gambar hotel yang semurah RM84 ini.






Cumanya breakfastnya tidak semeriah hotel-hotel di Malaysia. Walaupun begitu, masih sedap dan nasi gorengnya memang sedap!


Saturday, 30 March 2013

Fried Ice Creame. Homemade



Friday, 29 March 2013

Homemade pizza

ni bukan aku yg buat. my mem. ni pun update curi curi. sebab dia tak bley tahu ttng blog ni.

punya la dia nk berahsia resepi. finally i jumpa bila nmpk
dia punya mesej dgn dr laili. our neighbour.

hehehe. aku share dgn korang resipi dowh dia. best tau. tak keras mcm
piza hutt. tk kering sgt la.

i love homemade cooking




Tuesday, 12 March 2013

Misi menjangkitkan Aiskrim Malaysia soya ke masyarakat sekitar.

(gambar removed)

Ni dua students I yang notty notty. Mentang-mentang I tak datang opis, boleh main selinap-selinap ambil aiskrim. Lepas tu upload status FB.

"Sir XXX XXXX, we stole ur icecream in the pantry. XD"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...