Google+ Followers

Showing posts with label friend. Show all posts
Showing posts with label friend. Show all posts

Monday, 10 June 2013

Forskning BETA first Give Away Project :)

Alhamdulillah. "Contest" (?) - erm aku pun tak pasti contest ka apa - dah tamat, dan sambutan adalah so so. Tapi not bad lah kan untuk blogger suam-suam kuku.

Ada juga silent readers yang hantar email/respond cakap nak join, tapi tak ada blog :( Maaf sangat lah yer, saya akan usahakan contest? yang lain pula.

Ok, kat sini saya akan senaraikan semua penyertaan, dan akan recode dalam number. Number ini semua akan disenaraihitamkan oleh Random.org bagi menentukan pemenang.

1. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com
2. http://juneaina.blogspot.sg/
3. http://derapkomando.blogspot.com/
4. http://tidolagibaik.blogspot.com
5. http://ayucera.blogspot.com
6. http://wahidayatulaswa.blogspot.com
7. http://teranglaginyata.blogspot.com/
        8. http://jassnani.blogspot.com
        9. http://ikajohans.blogspot.com/ 

        Drum rolls......

        And the winner is

        There were 9 items in your list. Here they are in random order:
        1. 9. http://ikajohans.blogspot.com/
        2. 5. http://ayucera.blogspot.com
        3. 7. http://teranglaginyata.blogspot.com/
        4. 1. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com
        5. 3. http://derapkomando.blogspot.com/
        6. 6. http://wahidayatulaswa.blogspot.com
        7. 2. http://juneaina.blogspot.sg/
        8. 8. http://jassnani.blogspot.com
        9. 4. http://tidolagibaik.blogspot.com
        Timestamp: 2013-06-10 04:01:32 UTC

        Tahniah kepada pemenang. Saya akan terja ke blog anda untuk maklumat lanjut.
        Selamat membaca buku tentang Palestine dan moga-moga kita lebih cakna terhadap saudara kita seagama ;)

        Monday, 20 May 2013

        Zoo Teruntum Kuantan Pahang


        Friday, 29 March 2013

        Homemade pizza

        ni bukan aku yg buat. my mem. ni pun update curi curi. sebab dia tak bley tahu ttng blog ni.

        punya la dia nk berahsia resepi. finally i jumpa bila nmpk
        dia punya mesej dgn dr laili. our neighbour.

        hehehe. aku share dgn korang resipi dowh dia. best tau. tak keras mcm
        piza hutt. tk kering sgt la.

        i love homemade cooking




        Wednesday, 20 February 2013

        Instill

        "Apa mantra kau hari-hari?", tanya kawan aku dari hujung telefon. Hujung telefon tu sebenarnya jauh sangat. Kadang-kadang boleh jadi ketika dia mau naik bus di depan sekolahnya, http://www.stevens.edu/sit/

        "Om....om....", aku buat bunyi mulut macam tengah bermeditasi.

        "Weh, aku stress ni. Aku tanya betul-betul ni" balas kawan aku.

        "Kawan aku kata, dia punya mantra,.......'this too shall pass'.....hari-hari dia bangun pagi dengan cakap macam tu", jawab aku.

        "Tension betul. Aku tak tanya kawan kau punya mantra. Aku tanya kau punya mantra" marah kawan aku.

        Aku mula syak dia baru balik jumpa penyelianya yang berbangsa Iran yang selalu buat muka ketat itu. Aku syak dia kena bambu dengan penyelianya. Aku faham sangat bab nak jumpa penyelia ni. Stress dia ada tiga peringkat. Stress sebelum jumpa itu satu hal. Masa tengah download nasihat dan kritikan satu hal. Stress lepas jumpa penyelia itu satu hal. 

        "Ala. Bukan mantra pun. Aku berdoa, 'Dear God, please instill me with the ingredients of success" jawab aku.

        "Kenapa kau guna vocab instill?" tanya kawan aku ini. 

        Aku syak nalurinya sebagai Grammar Nazi tiba-tiba memuncak.

        "Entahlah...aku pun tak pasti. Mungkin aku tak mahu jadi orang yang tamak kot? Aku nak minta dari Tuhan sikit-sikit" jawab aku sinikal.

        "Kenapa sikit-sikit?" tanya kawan aku ini lagi.

        "Aku percaya the ingredients of success ini ada lima perkara. Macam kau nak masak juga. Kena hit all your taste-buds  ada manis, masam, masin, pahit dan tawar" jawab aku.

        "Aku suka manis..." jawab kawan aku.

        "Aku tahu, tapi kau sekarang tengah rasa pahit dan masam manis kehidupan kan? Hati kau rasa tawar. Jadi sekarang, the God is instilling you with the ingredients!" jawab aku.

        "Iya, betullah.....antara lima tu, perasa yang best dan aku suka ada satu aja. Pahit, masam, masin dan tawar tu memang tak best. Tapi sekarang aku kena rasa juga" kompelin kawan aku.

        "Kawan, aku pun masih belum berjaya. Pahit pun masih terasa kuat lagi di lidah ini. Tapi aku yakin satu benda...." cakap aku terpotong.

        "Apa yang kau yakin...." tanya kawan memotong cakap.

        "Aku yakin, kita buat kerja kita, Tuhan pun tengah buat kerjaNya" jawab aku.

        "Ok, mari berusaha!!" kata kawan aku.

        "Eh, bersemangat pula dia" kata aku berseloroh.


        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...